34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt kun 29,95 kr.

Claus Dalby

Havemanden der tabte 40 kilo

I mange år var Claus Dalby kendt som manden med den smukke have. Tusindvis har læst hans bøger om romantiske haver i ind- og udland og fået konkret inspiration til, hvordan man griber roser og andre stauder an. Drømme er blevet gjort til virkelighed og planter hyldet for deres pryd- og nytteværdi. Også gennem tv har han gjort os klogere på kunsten at dyrke ting i haver og drivhuse. 

Men i marts 2018 indtraf et vendepunkt for Claus Dalby. Madglæden har altid været stor og det begyndte at kunne ses på vægten, som var endt på 114 kilo. Men da havemanden faldt over en artikel, der beskrev hvordan særligt overvægtige mænd havde risiko for at få blodpropper, besluttede han sig for at droppe den usunde mad og ændre sit liv.

"I virkeligheden er det jo en ret privat historie, men også en historie mange sikkert kan genkende. Jeg har altid været glad for at lave mad og interesseret mig for det. Men så besluttede jeg mig for, at nu skulle jeg tabe mig. Jeg valgte at kalde min kost for plantemad. Jeg er ikke vegetar, men spiser blot mindre kød og mere grønt." 

Ny kost mindskede trangen til sukker
For Claus Dalby betød det et stop for fedt, sukker og andre usundheder, og med kostomlægningen tabte han sig 40 kilo på bare 10 måneder. I SLANK – PLANTEMAD FRA MIT EGET KØKKEN fortæller han om opskrifter på salater, supper og et hav af andre retter. Og den nye kost gjorde det ikke svært for ham at holde stilen.

"Min nye kost mindskede i den grad trangen til sukker. Den grønne mad stabiliserede snart blodsukkeret, og jeg blev stort set min higen efter sukker kvit. Også min træthed forsvandt som dug for solen. Kiloene begyndte at rasle af – omkring et kilo om ugen. Og da jeg nåede slutningen af november, havde jeg smidt 40 kilo."

 

Min nye kost mindskede i den grad trangen til sukker. Den grønne mad stabiliserede snart blodsukkeret, og da jeg nåede slutningen af november, havde jeg smidt 40 kilo

Haven fylder stadig alt for Claus Dalby, men samtidig er han glad for, at han også når ud til en række mennesker, der har lysten til at tabe sig, men måske har manglet en guide til hvordan. Hans kogebog om at blive slank blev et hit for mange og skabte et incitament til at fokusere på vægten, ligesom HOLD VÆGTEN – PLANTEMAD FRA MIT GRØNNE KØKKEN også er blevet solgt i stort oplag. 

"Jeg kan mærke, at jeg har ramt noget, for mine læsere har virkelig haft et stort ønske om at spise mere grønt og sundt. Jeg holder et foredrag, som hedder Sund & Grøn, og her kommer mennesker, der også ville have været til mine haveforedrag. Folk lytter og synes, det er spændende at høre om kosten. Og så sender folk beskeder og kommenterer meget ivrigt på sociale medier." 

Besøg hans have her