Alle månedsbøger

Vidste du, at Gyldendal har en hel palet af forskellige bogklubber? Som medlem af én af Gyldendals Bogklubber kan du købe månedsbøger fra alle klubber. Her finder du alle de gode bøger, vi har udvalgt til dig i denne periode.
Det der skiller os
GYLDENDALS BOGKLUB

Det der skiller os

DET DER SKILLER OS er en international bestseller og er forfatteren Brit Bennetts store gennembrud. Den gik direkte ind som #1 på New York Times’ bestsellerliste.

De enæggede tvillinger Stella og Desiree vokser op i en lille flække i sydstaterne i 1950’ernes USA. De to piger er uadskillelige, og som sekstenårige stikker de sammen af fra byen og deres mor til New Orleans i Louisiana. Her opdager Stella, at hendes hud er så lys, at andre tror, hun er hvid.

Mange år efter vender Desiree tilbage med sin sorte datter til den by, hun flygtede fra. Stella har derimod slået sig ned i Californien, hvor hun lever som hvid, velhavende husmor med sin mand og datter, der ikke kender hendes fortid. Selv adskilt af så mange kilometer og løgne er tvillingerne og deres døtres skæbner uafvendelig sammen-flettede.

Romanen er en gribende fortælling om generationer, familierelationer, kærlighed og identitet, og samtidig et fremragende portræt af det amerikanske samfund fra 1950’erne til 1990’erne. Det er en roman, der med dyb empati udforsker vores forhold til fortiden – hvordan den former os, hvordan vi holder fast i den, og hvordan vi forsøger at undslippe den.

Forlag i over 30 lande har købt bogen, og streaminggiganten HBO har sikret sig filmrettighederne.
Klubpris199,95 kr.
Mand uden ansigt
KRIMI & SPÆNDING

Mand uden ansigt

Dennis Jürgensen, der blev kendt krimiforfatter med sin spændende serie om Roland Triel, har nu påbegyndt en ny krimiserie, der foregår i Sønderjylland, i grænselandet. Glæd dig til første bind i serien om Lykke Teit og Rudi Lehmann.

En ung skolelærer og hans elev går på en revle langt ude i Vadehavet, da en tæt, uhyggelig tåge pludselig overrasker dem. De bliver borte fra hinanden, og da vandet begynder at stige, gribes læreren af panik. Et skrig i tågen leder ham på sporet, og da han endelig finder drengen, står han bøjet over et lig. Et ansigt stirrer op fra havbunden. Og de to er ikke alene derude. Sådan her lyder skolelærerens forklaring: En mystisk ansigtsløs skikkelse kom ud af den hvide tomhed og slog ham bevidstløs. Da han vågnede, var drengen væk.

Det er ikke første gang, et barn er forsvundet i den lille flække Melum ved den jyske vadehavskyst. Året før forsvandt en 6-årig pige, og da Sønderjyllands Politi hverken formåede at finde pigen eller gerningsmanden, sender Københavns Politi derfor en efterforsker til det sønderjyske, den unge og ambitiøse Lykke Teit. Liget lå i grænselandet, og derfor bliver Flensborg Politi også indblandet og sender den 61-årige dansktalende kommissær Rudi Lehmann til assistance.

Det bliver en uhyggelig sag, de to skal samarbejde om.
Klubpris189,95 kr.
Shuggie Bain
SAMLERENS

Shuggie Bain

Man kan mærke trækken fra de utætte vinduer, lugte gassen og føle kulstøvet i halsen i Douglas Stuarts debut-roman, for dette er Storbritannien i 1980’erne under Margaret Thatcher med strejker og inflation og en arbejdsløshed på 27 procent, fordi "jernladyen" tager penge fra offentlige investeringer og lukker de store industrier under parolen "lad falde hvad ikke kan stå". Nok bor folk ikke ligefrem på gaden, men børnene går sultne i seng, fordi ugelønningerne bliver brugt på sprut, og allerede som teenagere bliver de hullede tænder trukket ud og erstattet med gebisser. "Først med denne roman forstår jeg, hvad Thatchers politik gjorde ved Storbritannien," sagde Englandsekspert og korrespondent Lone Theils i Skønlitteratur på P1 i foråret, da romanen udkom.

Især mændene bliver ramt hårdt på deres identitet som forsørgere, og for lille Shuggie bliver det en kamp at navigere i en verden, hvor de maskuline værdier konstant prøver at manifestere sig selv med rå fysikalitet. Shuggie falder på næsten alle parametre udenfor. Han er sart, feminin, forfængelig. Queer som man i dag ville kalde det.

Som bekendt skal man altid være påpasselig med at sammenblande roman-jeg og forfatter-jeg, men isoleret set er Douglas Stuarts egen biografi meget tæt på romanens virkelighed. Stuart voksede selv op i en fattig Glasgow-forstad, som den yngste af tre søskende med en enlig mor, som døde af alkoholmisbrug, da han var 16 år gammel. Og han sprang tidligt ud som homoseksuel, tog en uddannelse i modedesign og bor nu i New York med sin mand, Michael Cary. Faktisk ville Stuart have studeret engelsk på universitet, men han blev frarådet at gøre det, fordi "det er ikke noget, drenge med din baggrund normalt gør." Så han begyndte i stedet en karriere i modebranchen, og i hemmelighed skrev han i 12 år på SHUGGIE BAIN sent om aftenen og tidligt om morgenen på vej til og fra arbejde i New Yorks subway.

1.600 sider fyldte det første udkast. Og 40 navne stod på listen over de forlag, som ikke ville udgive den. Som nævnt skal en roman kunne stå alene, men Stuarts biografi understøtter alligevel den troværdighed, der lyser ud af siderne i SHUGGY BAIN. Måden gasmåleren lirkes op på for at få sammenskrabet lidt småmønter til en sixpack dåseøl. Fedtklumperne i dåseskinken, der spises på det næringsfattige, hvide sandwichbrød. Taxachaufføren, der sniger en hånd ned i bukserne på den 10-årig Shuggie, som kører gennem Glasgows nat for at finde sin mor.

Interessen i især Storbritannien handler nemlig også om de foruroligende paralleller til i dag, hvor eksempelvis branden i London-højhuset Grenfell Tower i 2017, hvor 71 mennesker blev dræbt, regeringens modvilje mod at tilbyde skolemad og deres håndtering af covid-epidemien, bringer minder tilbage til Thatcher-tidens sociale ulighed.

Juryformand Margaret Busby motiverede tildelingen af Booker-prisen med, at SHUGGIE BAIN er en "så utrolig følelsesladet, nuanceret bog, som det er svært at glemme", og pegede på, at den har potentiale til at blive en klassiker. Så måske er denne debut begyndelsen til noget stort. Douglas Stuart er allerede færdig med sin anden roman, og ’Loch Awe’, som den hedder, er en kærlighedshistorie om en protestantisk fyr og en katolsk fyr, der forelsker sig i hinanden, og udkommer næste år i april.

Eller som Douglas Stuart sagde i sin takketale, da han i november 2020 – som den kun anden skotte i de seneste 50 år - modtog Bookerprisen under overværelse af blandt andre Barack Obama, Kazuo Ishiguru og Margaret Atwood. "Jeg vil gerne takke min mor. Hun er på hver side i denne bog."

Udvalgt af redaktøren i Samlerens Bogklub som månedens bog i august 2021.
Klubpris229,95 kr.
Tænk dig sund
PSYKE & SJÆL

Tænk dig sund

Kronisk stress kan forårsage alt fra smerter, træthed, maveproblemer, depression og hudproblemer til mere alvorlige sygdomme og menes at være årsagen til op mod 75 procent af alle besøg hos lægen. Heldigvis er det muligt selv at mindske eller helt eliminere de skadelige stresshormoner, og i TÆNK DIG SUND får du syv enkle redskaber til et godt og stærkt helbred.

Den canadiske læge Bal Pawa går i dybden med at undersøge, hvad langvarig stress gør ved vores krop, og hvordan vi kan genkende den, før det er for sent. Og ikke mindst viser hun, hvordan vi kan med enkle, realistiske ændringer i mindset og livsstil hurtigt kan skabe positive helbredsmæssige forandringer og begynde at tage ansvar for vores egen sundhed. Bal Pawa tager udgangspunkt i sin egen historie med årelang angst, kroniske smerter, fordøjelsesproblemer og søvnløse nætter oven på en tragisk bilulykke. Syv år kæmpede hun og fik piller mod det meste, indtil hun fandt ud af, at det var stresshormonerne, der skabte kaos i alle systemer i hendes krop. Hun begyndte bl.a. at meditere og lave åndedrætsøvelser og lærte at bruge sindets og nervesystemets umådelige potentiale og få dem til at arbejde sammen om at reparere sin krop. Hun genvandt sit helbred, følte sig endda mere energifyldt og i live end før sin ulykke, og siden da har hun hjulpet tusindvis af patienter med at blive helbredt ved hjælp af samme metoder.

TÆNK DIG SUND er kulminationen på Bal Pawas personlige rejse mod helbredelse, hendes 30 års erfaring som læge og hendes forskning. Hun forklarer på fremragende vis, hvordan og hvorfor vedholdende smerter, angst, bekymringer og uro overvælder og skader kroppen, og fremlægger de syv praktiske redskaber, som hun har fundet frem til, er de mest effektive til at modvirke bivirkninger af stresshormoner. Hendes bog er skrevet med både indføling og stor visdom og er en forfriskende blanding af den nyeste videnskabelige forskning, inspirerende patienthistorier og hendes personlige erfaringer.
Klubpris199,95 kr.
Lov mig, at du skyder dig selv
HISTORIE

Lov mig, at du skyder dig selv

Den tyske selvmordsepidemi efter krigen har været helt fortrængt og først nu 75 år efter er det brudt. Det skyldes ikke mindst den tyske historiker Florian Huber og hans bog LOV MIG, AT DU SKYDER DIG SELV, der er er blevet en international bestseller.

Hvorfor begik så mange tyskere selvmord, og hvorfor har det i generationer været tabu? I 1945, da den tyske hær trak sig tilbage, overgav tyskerne sig til fjenden uden at forsvare sig. En bølge af selvmord rullede herefter ind over landet og titusinder valgte døden – for sig selv og deres børn – i stedet for at acceptere Det Tredje Riges nederlag og det, de frygtede, der kunne følge efter. De mistede viljen til at leve og valgte at forgifte, hænge, skyde eller drukne sig. Og derefter blev de glemt. Ud fra øjenvidneberetninger fortæller den tyske historiker Florian Huber om det største masseselvmord i tysk historie og om, hvordan det blev hemmeligholdt af de overlevende. En fascinerende indsigt i almindelige menneskers oplevelse af historien, som de var fanget i og ikke følte, de kunne finde en vej ud af.

Denne bog er en vigtig undersøgelse af et chokerende og indtil nu ikke anerkendt kapitel i tysk historie. Så fortalte dr. P., at omkring 600 mennesker var gået ud i Peenefloden, heriblandt mange børn. Han havde måttet hjælpe til med at fiske dem op og lægge dem på lange rækker ved siden af floden. Hele dagen igennem flød ligene ind til bredden.

Sådan skrev Irene Bröker i sin dagbog i maj 1945. Omkring hende begik hundredvis af mennesker selvmord. Alle kender historien om Adolf Hitler, der tog livet af sig d. 30. april 1945, og Joseph Goebbels, der lod sine seks børn forgifte. Men historien om de almindelige tyskeres selvmord, de titusindvis af mennesker, der tog livet af sig over hele Tyskland i april og maj 1945, er ikke fortalt før. Gennem øjenvidneskildringer dokumenterer historikeren Florian Huber den selvmordsepidemi, der bredte sig i Det Tredje Riges sidste dage. Og han stiller spørgsmålet: Hvorfor?

Historien om de almindelige tyskeres selvmord er også historien om 1930’ernes propaganda, nazismens storhed – og fald. Om at leve i en verden, hvor der ikke var noget liv efter Hitler.
Klubpris239,95 kr.

Månedsbøger fra vores børnebogklubber:

3 produkter
Viser 3 ud af 3
Fiona Valpy pakke
BOGKLUBBEN FLAMINGO

Fiona Valpy pakke

Fiona Valpy skriver opslugende og uforglemmelige romaner i to spor om stærke kvinder, mod og kærlighed i Frankrig under 2. Verdenskrig og i dag. Nu kan du få hendes to seneste romaner til en fordelagtig pakkepris, kun i bogklubben.

BIAVLERENS LØFTE foregår i to spor. I nutidssporet følger vi kvinden Abi Howes, som på et splitsekund får hele sin tilværelse knust. Et voldeligt ægteskab og en barsk bilulykke har vendt hendes liv på hovedet, og hun må væk. Hun får et sommerjob på det pragtfulde Château Bellevue i Sydfrankrig, og i takt med, at hun lærer slottet og dets fortid at kende, er der særligt én kvinde, hvis historie kommer til at ændre Abis sommer – og resten af hendes liv.
I romanens historiske spor er vi i 1938. Her møder vi Eliane, som forelsker sig hovedkulds i Mathieu. Sammen drømmer de om en lykkelig fremtid, men skæbnen vil det anderledes. Mørke skyer trækker sig sammen over Frankrigs østlige grænse, og Eliane beslutter sig for at kæmpe for Frankrigs frihed. Men kan hun samtidig kæmpe for kærligheden?
BIAVLERENS LØFTE er en rørende fortælling om styrke, mod og håb, om tab og nye begyndelser og om krig og kærlighed i det skønne Sydfrankrig.

SYERSKEN FRA PARIS begynder i Paris i 1940. Her følger vi tre unge pariserinder, der forsøger at klare den daglige tilværelse trods nazisternes besættelse. Hver især gemmer de på en hemmelighed, der kan bringe dem alle i alvorlig fare, og da sløret endelig løftes, tvinges de til at træffe et umuligt valg.
I romanens andet spor er vi i Paris i nutiden. Her forsøger kvinden Harriet at finde svar på fortidens gåder. Hun er rodløs og higer desperat efter at få mere at vide om sin families historie. Da hun følger i sin mormors fodspor til Rue Cardinale, åbenbares sandheden endelig for hende. Men det er en sandhed, der er mørkere og mere smertefuld, end hun nogensinde havde forestillet sig.
SYERSKEN FRA PARIS er en rørende fortælling om tre unge kvinders skæbnesvangre valg under krigen, om deres stærke venskab og loyalitet mod hinanden og forræderiet, der risikerer at splitte dem ad i deres mørkeste skæbnestund.

Månedens bog pris249,95 kr.Klubpris 359,90 kr.
Spis dig stærk, let og mæt
SUNDT LIV

Spis dig stærk, let og mæt

Dette er kogebogen for alle, der er trætte af kilo, der bare sniger sig på, som årene går. Som måske har prøvet kur efter kur, der ikke virker i længden. Og som hellere vil spise sig let i stedet for at sulte sig ned i vægt. Bogen indeholder 84 spritnye opskrifter på under 500 kalorier hver. Opskrifterne er fordelt over morgen-, middags- og aftensmad, så der er mad til fire fulde uger, uden at du behøver at at gå død i kedelige gentagelser.

Anne Hjernøe har skrevet bogen i forlængelse af sin store succes med Stærk, let og mæt-konceptet, som masser af mennesker allerede har tabt sig efter. Reaktionerne på hendes tidligere bøger har vist et umætteligt behov for flere sunde opskrifter fra Annes køkken. Anne er selv en stor fortaler for alle former for motion, træning og bevægelse, men man kan sagtens tabe sig ved hjælp af kosten alene, for kosten står for 80 procent af et vægttab. Derfor giver en ren kogebog med sunde, kalorielette opskrifter rigtig god mening. Desuden kommer lysten til at bevæge sig ofte automatisk, når man har fået styr på sin kost og er begyndt at tabe sig.

SPIS DIG STÆRK, LET OG MÆT har en fire ugers kostplan med 1500 kalorier pr. dag, men du kan sagtens bytte rundt på opskrifterne, da de indeholder lige mange kalorier.
Månedens bog pris199,95 kr.
Små forskelle med store konsekvenser
PÆDAGOGISK BOGKLUB

Små forskelle med store konsekvenser

Børn og køn er en brandvarm debat, og Ann-Elisabeth Knudsen nuancerer i sin bog SMÅ FORSKELLE MED STORE KONSEKVENSER forskningen i børn og kønsforskelle. Hun tager et opgør med forestillingen om, at kønsforskelle ENTEN skyldes biologi ELLER miljøpåvirkning. Hun argumenterer form, at voksne - både pædagoger og forældre - skal give børnene "flere stier at gå på", når det handler om køn.

Lige meget hvilken holdning til spørgsmålet, du har, kan du blive klogere af at læse bogen. Bl.a. gennemgås forskning i børns præferencer inden for legetøj, kønsstereotype fortællinger om eventyr og forestillinger om matematiske evner. Der er også gode, konkrete råd til, hvordan man kan arbejde kønsbevidst i børnehaven og skolen.
Klubpris239,95 kr.